Witte daken

In Nederland bereiken zwarte bitumen daken tijdens zonnige perioden temperaturen tot 80°C, wat het energieverbruik voor koeling aanzienlijk verhoogt.

De wittecoating kan deze warmte reflecteren, waardoor airco-gebruik en energiekosten dalen. Ontdek bij Koele-Daken hoe een wit dak je gebouw koeler en zomers aangenamer maakt, met onze duurzame oplossingen.

Comfort en duurzaamheid

Witte Daken: Een innovatieve en duurzame dakoplossing die steeds populairder wordt voor platte daken in Nederland is witte dakbedekking. In plaats van traditionele zwarte bitumen dakbedekking, kiezen steeds meer mensen voor een witte variant.

Een wit dak weerkaatst namelijk de zonnestralen en houdt het dak daardoor wel 5 tot 10 graden koeler dan een zwart dak. Dit zorgt voor een lagere energieverbruik en een beter binnenklimaat.

De toepassingen van wit gecoate dakbedekking

Wit gecoate dakbedekking is veelzijdig en kan worden toegepast op een breed scala aan daktypes, van platte en hellende daken tot daken van industriële gebouwen, kantoren, en woonhuizen. Deze coating is bijzonder geschikt voor regio’s die blootgesteld worden aan hoge temperaturen en veel zonlicht, maar ook in gematigde klimaten biedt het significante voordelen. Onze coating kan ook worden aangebracht op bestaande dakbedekkingen als een upgrade voor betere reflectie van zonlicht en verbeterde energie-efficiëntie.

Wit gecoate dakbedekking: Een slimme keuze!

De keuze speelt een cruciale rol in zowel de duurzaamheid als de energie-efficiëntie van gebouwen. Met de toenemende nadruk op duurzaam bouwen en leven, winnen gecoate dakbedekkingen aan populariteit. Maar waarom precies, en wat zijn de toepassingen en voordelen ervan? Laten we een diepere duik nemen in de wereld van gecoate dakbedekking.

Gratis en vrijblijvende offerte aanvragen voor jouw dakcoating project!

Het wit coaten van je dak kan aanzienlijke voordelen bieden voor je woning of bedrijf. Benieuwd naar de exacte impact? Neem contact met ons op voor meer informatie!

Offerte aanvragen
Wit dak coaten op een bitumen dak

De Voordelen van witte daken

De voordelen van wit gecoate dakbedekking zijn zowel economisch als ecologisch significant:

 • Energiebesparing:

  Door de hoge reflectiewaarde van de coating wordt minder zonnewarmte geabsorbeerd, waardoor de temperatuur binnenin het gebouw lager blijft. Dit vermindert de behoefte aan airconditioning, wat leidt tot een daling in energieverbruik en -kosten.

 • Duurzaamheid:

  De dakcoatings zijn ontworpen om lang mee te gaan. Ze beschermen de onderliggende dakbedekking tegen UV-straling, wat de levensduur van het dak aanzienlijk kan verlengen.

 • Comfort:

  Een koeler gebouwinterieur, wat resulteert in een aangenamer en comfortabeler leef- en werkklimaat.

 • Milieu-impact:

  Door de vermindering van het energieverbruik dragen wit gecoate daken bij aan de verlaging van de CO2-uitstoot. Bovendien helpen ze het ‘stedelijk hitte-eilandeffect’ te verminderen, een fenomeen waarbij stedelijke gebieden significant warmer zijn dan hun landelijke omgeving.

Een andere mogelijkheid is om het witte dak te combineren met zonnepanelen voor extra energiebesparing. Bestaande bitumen dakbedekking kan ook bedekt worden met witte coating om de reflecterende eigenschappen te versterken. Dit zorgt voor nog meer energiebesparing en een koeler dak.

Wilt u meer weten?

Bent u geïnteresseerd in het verduurzamen van uw gebouw of woning met wit gecoate dakbedekking? Of wilt u specifieke informatie over de toepassing, de kosten, of de verwachte levensduur? Vraag dan vandaag nog een volledig gratis en vrijblijvende offerte aan.

Het overstappen naar wit gecoate dakbedekking is een slimme investering die zichzelf op de lange termijn terugbetaalt, niet alleen in financiële besparingen maar ook in bijdragen aan een duurzamere wereld. Neem de stap vandaag nog en maak van uw dak een koel, comfortabel, en energiezuinig onderdeel van uw bedrijf of woning.

Veelgestelde vragen en antwoorden

Wat zijn witte daken?

Witte daken, ook bekend als reflecterende daken, zijn bedekt met materialen die zonlicht reflecteren en minder warmte absorberen dan traditionele donkere daken, wat leidt tot lagere temperaturen zowel op het dak als in het gebouw zelf.

Witte daken reflecteren meer zonlicht dan donkere daken, waardoor ze minder warmte absorberen. Dit proces staat bekend als het albedo-effect, wat resulteert in een koeler dak en een vermindering van de warmteoverdracht naar binnenruimtes.

Ja, witte daken kunnen aanzienlijk energie-efficiënt zijn door de koelingsbehoefte van een gebouw te verminderen, vooral in gebieden met hoge zonintensiteit. Dit kan leiden tot lagere energiekosten voor airconditioning.

Ja, door het vermogen van witte daken om warmte te reflecteren en te voorkomen dat het wordt geabsorbeerd, kunnen ze helpen de omgevingstemperatuur te verlagen en zo bijdragen aan de vermindering van het stedelijke hitte-eilandeffect.

De initiële kosten van witte daken kunnen vergelijkbaar zijn of iets hoger dan die van traditionele daken, maar de potentiële besparingen op energiekosten kunnen op de lange termijn economisch voordelig zijn.

De levensduur van een wit dak kan variëren afhankelijk van het materiaal en de onderhoudspraktijken, maar over het algemeen hebben ze een vergelijkbare of soms langere levensduur dan traditionele dakbedekkingssystemen.

Witte daken zijn vooral voordelig in warme, zonnige klimaten vanwege hun vermogen om warmte te reflecteren. In koudere klimaten kan het voordeel minder zijn, aangezien absorberen van warmte in de winter kan helpen bij het verminderen van verwarmingskosten.

Witte daken kunnen algengroei en vuilophoping ervaren, wat hun reflecterend vermogen kan verminderen. Regelmatig schoonmaken wordt aanbevolen om hun effectiviteit te behouden.

Ja, bestaande daken kunnen vaak worden omgezet in witte daken door het aanbrengen van een speciale witte coating, afhankelijk van de staat en het type van het huidige dak.

Voor meer informatie kunt u terecht bij lokale dakdekkers, energie-efficiëntie-organisaties, en overheidswebsites die zich bezighouden met energiebesparing en duurzaam bouwen.