Veelgestelde vragen over koele witte daken

FAQ

Veelgestelde vragen over witte dakcoating

Veelgestelde vragen over dakcoating

Dakcoating is een laag die aangebracht wordt op een dak om het te beschermen en te verfraaien. De coating kan gemaakt zijn van verschillende materialen, zoals siliconen, rubber of bitumen.

Dakcoating biedt een aantal voordelen, waaronder:

  • Bescherming tegen weersinvloeden:
    Dakcoating kan het dak beschermen tegen regen, sneeuw, wind en UV-straling.
  • Verhoging van de levensduur van het dak:
    Dakcoating kan de levensduur van het dak verlengen.
  • Vermindering van de temperatuur:
    Dakcoating kan de temperatuur van het dak verminderen, waardoor het binnenhuis koeler blijft.

Dakcoating wordt meestal aangebracht door een professionele schilder of dakdekker. De coating wordt in meerdere lagen aangebracht, waarbij elke laag goed moet drogen voordat de volgende laag wordt aangebracht.

Siliconen dakcoating is een duurdere maar duurzamere oplossing dan bitumen dakcoating. Siliconen dakcoating is beter bestand tegen weersinvloeden en heeft een langere levensduur. Bitumen dakcoating is een goedkopere oplossing, maar is minder duurzaam.

Om de reflecterende eigenschappen van de dakcoating te behouden, is het belangrijk om deze regelmatig te onderhouden. Het is aan te raden om het dak eenmaal per jaar schoon te maken met een zachte borstel en water.

Dakcoating kan worden aangebracht als de buitentemperatuur hoger is dan 5 graden Celsius en het niet regent. Ook moet het dak in goede staat zijn en minimaal 5 jaar oud zijn.

De kosten van witte dakcoating zijn afhankelijk van de grootte van het dak, het type coating en de dakdekker. Vraag een vrijblijvende offerte aan bij Koele Daken voor een correcte prijsopgave.

Wij bieden een garantieperiode van maar liefst 25 jaar op onze dakcoating. Hiermee verzekeren we je van langdurige kwaliteit en bescherming voor jouw dak.

Koele daken

How it works

Wist je dat witte daken tot wel 40°C koeler kunnen zijn dan zwarte daken?

Ben je op de hoogte van het feit dat witte daken wel tot 40°C koeler kunnen zijn dan zwarte daken? Het gebruik van lichte kleuren op daken, zoals wit, draagt niet alleen bij aan een aangenamere temperatuur, maar kan ook aanzienlijke voordelen bieden op het gebied van energie-efficiëntie en comfort.

Brochure aanvragen koele daken

Nieuwsgierig naar hoe koele daken kunnen bijdragen aan het comfort en de energie-efficiëntie van jouw woning of bedrijfsgebouw?

Vraag vandaag nog onze brochure aan!

Vraag hier de brochure aan:

Brochure aanvragen

Vrijblijvende offerte aanvragen

Benieuwd naar de impact die koele daken kunnen hebben in jouw specifieke situatie? Doe vandaag nog een vrijblijvende aanvraag voor een offerte!

Vraag hier uw offerte aan

Offerte Aanvragen: Koele daken