Een comfortabeler binnenklimaat

Dak wit coaten

Er zijn diverse redenen denkbaar om voor een witte dakcoating te kiezen. Ontdek hier wat witte dakcoating voor jou kan betekenen.

Energieproductie

Een wit dak blijft tot wel 40°C koeler vergeleken met een zwart dak!

Temperatuur wit dak 40 graden. Temperatuur zwart dak 80 graden

A title

Image Box text

Hoger energierendement

Geniet van tot wel 30% meer energieopbrengst met zonnepanelen

wit gecoat dak met zonnepanelen erop

Gratis en vrijblijvende offerte aanvragen voor jouw dakcoating project!

Het wit coaten van je dak kan aanzienlijke voordelen bieden voor je woning of bedrijf. Benieuwd naar de exacte impact? Neem contact met ons op voor meer informatie!

Offerte aanvragen
Wit dak coaten op een bitumen dak
Garantie

Ontvang een decennium aan garantie

Onze premium Siliconen dakcoating verzekert je van een ongeëvenaarde garantie van 10 jaar, terwijl het de potentie heeft om de levensduur van je dak met maar liefst 25 jaar te verlengen. Het unieke voordeel? Na deze periode is het mogelijk om de coating opnieuw aan te brengen, waardoor je de duurzaamheid van je dak nog eens met een kwart eeuw verlengt.

Zekerheid met onze hoogwaardige Siliconen dakcoating

Wanneer we de kosten en voordelen afwegen tegen de traditionele methode van het overlagen van een bitumineus dak, springt onze Siliconen dakcoating er duidelijk uit. Beide opties komen qua initiële investering overeen, maar onze coating onderscheidt zich door de herhaalbaarheid van de behandeling zonder aan kwaliteit in te boeten. Bij toekomstig onderhoud aan een bitumen dak staat men voor de kostbare keuze om het gehele dak te vervangen. In contrast, biedt onze Siliconen dakcoating een aanzienlijk voordeligere en duurzamere oplossing voor de lange termijn.

Duurzaamheid

Duurzaamheid met een Wit Dak: Siliconen Coating

Onze witte dakcoating, vervaardigd uit een siliconenbasis, benut silicium als kerncomponent, afgeleid van zand – een van de meest overvloedige natuurlijke hulpbronnen ter wereld. Dit onderstreept de milieuvriendelijkheid en duurzaamheid van onze oplossing.

Duurzaamheid van wit dak coaten bij een bitumen dak
Lees meer...
verkoeling door wit gecoate daken
Onderhoud

Onderhoud op Jaarlijkse Basis

Een wit dak vertoont, net als een witte trui, sneller vuil. Dit heeft geen negatieve impact op de beschermende laag, maar vermindert wel de reflectie van zonlicht. Daarom adviseren we de beschermende laag jaarlijks te reinigen, juist voordat de heetste periode aanbreekt.

Voordelen:

EXTRA VOORDELEN VAN WITTE DAKCOATING

Duurzaamheid met een Wit Dak: Siliconen Coating

Naast de eerder genoemde voordelen biedt dakcoating extra pluspunten: heldere dakbelijning zonder struikelgevaar, een licht gewicht van slechts 1.2kg per m2, en een efficiëntere airconditioning door optimale luchtcirculatie.

De Kracht van Witte Daken: Een Koelere Toekomst
Lees meer...

FAQ: Witte Dakcoating:

Veelgestelde vragen

Op welke ondergronden kan witte dakcoating worden aangebracht?

Witte dakcoating is geschikt voor een breed scala aan ondergronden, inclusief bitumen, EPDM, RVS, PVC, beton en verschillende houtsoorten. Het is wel noodzakelijk dat het dak minstens vijf jaar oud is, ongeacht of de ondergrond ruw of glad is.

Witte dakcoating kan de energiekosten verlagen en de levensduur van het dak verlengen, waardoor het een duurzame keuze is. Bovendien is zand het hoofdbestanddeel van onze coating, een materiaal dat ruim voorhanden is, wat bijdraagt aan de duurzaamheid.

Het hoofdingrediënt van onze witte dakcoating is zand, een natuurlijk en ruim beschikbaar materiaal, wat bijdraagt aan de milieuvriendelijkheid van het product.

Ja, om de reflecterende eigenschappen van de witte dakcoating te behouden, is het aanbevolen om minstens eens per jaar het dak te reinigen van vuil en verontreinigingen.

De levensverwachting van onze witte dakcoating ligt tussen de 20 en 25 jaar, afhankelijk van het specifieke type coating en de lokale weersomstandigheden. Voor een verlengde levensduur kan de coating na deze periode opnieuw worden aangebracht, wat nog eens 25 jaar extra kan toevoegen.

Hoe vaak moet het dak gereinigd worden om de efficiëntie van de witte dakcoating te behouden?

Ja, door de reflecterende eigenschappen helpt witte dakcoating de temperatuur van het dak te verlagen, wat resulteert in lagere energiekosten voor koeling.

 

Hoewel onze coating op een breed scala aan materialen kan worden toegepast, moet het dak minimaal vijf jaar oud zijn om de coating effectief te kunnen aanbrengen.

Zand als hoofdbestanddeel maakt onze dakcoating milieuvriendelijk en zorgt voor een duurzame oplossing, aangezien zand in ruime mate beschikbaar is.

 

Het wordt aanbevolen om het dak jaarlijks te reinigen om de optimale reflecterende eigenschappen van de witte dakcoating te behouden en zo de maximale levensduur en energie-efficiëntie te garanderen.

 

Gratis en vrijblijvende offerte aanvragen voor jouw dakcoating project!

Het wit coaten van je dak kan aanzienlijke voordelen bieden voor je woning of bedrijf. Benieuwd naar de exacte impact? Neem contact met ons op voor meer informatie!

Offerte aanvragen
Wit dak coaten op een bitumen dak